Harmadik Arte para la Motivación találkozó Magyarországon

Art motiváció harmadik találkozó Magyarországon, csoportkép

Szeptember 27-től október 1-jéig zajlott az Arte para la Motivación 3. találkozója, egy két éves felnőttképzési Erasmus+ Stratégiai Partnerség program keretében, melyet az Európai Bizottság finanszíroz, s melynek az Budapesti Európai Ifjúsági Központ szolgált helyszínéül.

A Budapesti találkozót a MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület szervezte a MUS-E hálózat partnerországainak 3-3 művésze és pedagógusa számára: Belgium, Hollandia, Portugália, Németország, Ausztria, Spanyolország, a teljes 5 napos tréningen azoban közel 200 ember vett részt, köszönhetően a nagy hazai érdeklődésnek.

Art motiváció harmadik találkozó Magyarországon, csoportkép

E tréning érdekessége volt, hogy az utolsó napot a Menuhin által életre hívott Zene Világnapja alkalmából egy művészeti nevelési konferenciával zártuk “A művészet mint motiváció avagy a motiváció művészete” címmel, melynek keretén belül délelőtt neves tudósok, pszichológusok, pedagógusok, trénerek, intézményvezetők adtak számot tapasztalataikről és tudásukról előadás vagy kerekasztal beszélgetés formájában, a délután folyamán pedig interaktív workshopokon –élménypedagógia, fórum színház, meseterápia, szociális cirkusz, integrált kifejezés- és táncterápia, menekültek integrációja– vehettek részt az érdeklődők. Ízelítőül:

  • Csépe Valéria – pszichológus, az MTA Közoktatási Elnöki Bizottság elnöke – “A zene avagy az újrahangolt agy”
  • Tari Annamária – pszichológus – “A motiváció változása a különböző generációkban”
  • Trencsényi László – pedagógiai kutató, művészetpedagógus
  • Körmendy Zsolt – a MÜPA szerkesztője, egyetemi oktató
  • Mácsai Pál – Kossuth- és Jászai Mari díjas színész
  • Gryllus Samu – zeneszerző, soundpainter
  • Boldizsár Ildikó – meseterapeuta

Ez volt a hivatalos program 3. állomása a 2016 februárjában tartott spanyolországi találkozó (FYME: Miraflores de la Sierra, Madrid) illetve az áprilisban Portugáliában (Associação Menuhin Portugália: Lisszabon) tartott tréning után. A következő találkozót a MUS-E Deutschland szervezi Mayen-ben, Németországban novemberben.

 

Sobre nosotros Filep Krisztina Mandula

MUS-E Hungary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *